Miss(ie)/Mission

 

Algemeen:

Ik ben een jonge, gezonde en gelukkige ‘volle’ vrouw. Ik adem geluk en positiviteit in en uit en kan dit ook uitdragen naar mensen toe. Doordat ik overal ter wereld heb gewoond en hierdoor veel mensen, culturen en omgangsvormen heb leren kennen, heb ik het geluk dat ik als jonge dame al goed weet wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta in het leven. Ook heb ik door deze ervaringen geleerd mensen te accepteren om wie en hoe ze zijn. Ik heb zelf nog veel te leren, maar ik geloof dat ik mensen (jong en oud) kan stimuleren en inspireren. Ik wil mensen duidelijk maken dat je van het leven moet genieten en moet lachen want “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd” en het leven is te kort om er niet van te genieten.

Voor volwassenen:

Hetgeen waarvoor ik mij inzet is het blijvend inspireren van (volle) vrouwen om trots te zijn op zichzelf in welke vorm of maat dan ook. Als je goed in je vel zit, maakt het niet uit welke maat je hebt. Zelfverzekerdheid is iets wat je uitstraalt omdat je het ook voelt. Dit kan alleen door jezelf te accepteren en ervoor te zorgen dat anderen jou zien zoals jij gezien wil worden. Hoe je je kleed, is hierbij heel belangrijk want je kleding straalt ook uit wie je bent en of je lekker in je vel zit.

Ik wil een inspiratie zijn voor ‘volle’ dames en hen laten (in)zien dat ze ook net zo positief in het leven kunnen staan als ik. Als men zichzelf accepteert, gezond leeft en liefde geeft en neemt, kan men acceptatie vinden in de mooie en belangrijke persoon die men is. Iedere vrouw is uniek en elke vrouw heeft het recht er mooi uit te zien en zich mooi te voelen.

Mijn motto is:

“Een goed geklede volle vrouw, is als een Rubens in Versace”.

Als je je als volle vrouw namelijk goed weet te kleden, straal je dit ook uit. Eigenlijk maakt het dan ook niet uit welk merk je draagt of dat je het zelf gemaakt hebt. Als je weet hoe je je moet kleden, voelt elke vrouw zich een mooie topvrouw en elke vrouw verdient het om zich fantastisch te voelen.

Voor kinderen

Wat wil ik bereiken door les te geven op het gebied van “gezond zelfbeeld onder jongeren?”

Meer draagvlak creëren voor elkaar en menselijke verschillen onder jongeren en zelfacceptatie onder jongeren. Mijn rol in dit hele proces ligt hem vooral in het aanreiken van meerdere invalshoeken. Het verbreden van de kijk op de wereld en het draagvlak vergroten voor andere invalshoeken. Uiteindelijk moeten wij als volwassenen zorg dragen voor de opvoeding met betrekking tot acceptatie en verdraagzaamheid van jongeren voor de gehele omgeving. Kinderen zijn een product van hun omgeving en opvoeding en kunnen hierdoor verschillende kijken op de wereld hebben (Crombrugge, van, H & Lombaert, E., (2005), in: Gezin en Opvoeding; weldadig en/of gewelddadig). Dit is goed, maar draagvlak en begrip voor andere opvattingen en zienswijzen is moeilijker, daarom is het van belang dat kinderen daarmee positief geconfronteerd worden.

Mijn rol t.a.v. zelfacceptatie onder jongeren, is vooral het aanreiken van handvatten om zelfacceptatie te bevorderen. Pas als je jezelf kan accepteren, kan je ook veranderingen doormaken die jou als mens gelukkiger maken. Het is van belang dat jongeren zich dit realiseren. Zelfacceptatie is iets wat je zelf moet doen en zelf in moet geloven, maar de motivatie om erin te gaan geloven is cruciaal.

Ik ben ervaringsdeskundige en motiverende coach. Hiernaast is het mijn insteek om discussie los te maken en integriteit te tonen. De leerlingen behandelen als jong volwassenen en ze de kans geven om te spreken en na te denken. Ik wil verschillende wegen en mogelijkheden schetsen. Het gaat niet om goed of fout, maar om mogelijkheden die eventueel tot constructieve mogelijkheden leiden (zoals gezond zelfbeeld, meer draagvlak en zelfacceptatie).

 

Contact opnemen? Mail naar: iris@missiris.nl

©missiris.nl

8 gedachten over “Miss(ie)/Mission

 1. ik woog op mijn 18de 90 kilo…ik schaamde me heel erg…maar naderhand is dat bijgetrokken…mensen moeten je nemen zoals je bent en niet voor hoe je er uit ziet 😉

  respect voor jou en een knuffel 😀

  1. Hoi Silvana,

   Bedankt voor je openhartigheid en lieve woorden, gaaf om reactie van je te krijgen en btw super mooie foto’s op je website!

   X Iris

 2. Hoi Iris,

  wat een geweldige site, heel inspirerend.
  Voor een project op school zijn wij druk bezig met het opzetten van een modemerk voor vrouwen met vormen (mt 44 t/m 54). Ik vraag me af waar op dit moment behoefte aan is en wat er nog niet voor deze doelgroep in de winkels hangt.
  Wellicht kan jij samen met je volgers ons helpen met wat tips zodat we ons merk kunnen richten op de onvoorziene behoeftes.

  Met vriendelijke groet,
  Yasmin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.